Ας δώσουμε στα Χριστούγεννα λίγο νόημα

Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι για πολλούς ανθρώπους συνώνυμη με την ξεκούραση, τη διασκέδαση, την ψυχική εγγύτητα και τη χαρά. Σημαίνει βόλτες στις στολισμένες πλατείες, εξορμήσεις στα μαγαζιά, όμορφες οικογενειακές στιγμές και ιδιαίτερες μαγειρικές.

Πολλοί αναβιώνουν το παιδικό τους συναίσθημα στην έλευση των εορτών, που έχει να κάνει με την μαγεία που αποδίδει ο παιδικός νους σε πράγματα που δεν μπορεί να εξηγήσει διαφορετικά. Τα δώρα του Άγιου Βασίλη κάτω από το δέντρο και η αγάπη του για τα παιδιά, η παντοδυναμία του να τα προλαβαίνει όλα και να ξέρει τι ακριβώς θέλει το καθένα. Αλλά και σε συναισθήματα που προέρχονται από τη σχέση με τους γονείς, τους συγγενείς και τους υπόλοιπους οικείους. Η παραμονή των γονιών στο σπίτι και η αποδέσμευση τους από άλλες υποχρεώσεις τους δίνει τη δυνατότητα να χαλαρώσουν και να ασχοληθούν με τα παιδιά τους και έτσι τα παιδιά γίνονται το κέντρο του ενδιαφέροντος και της προσοχής και αυτό είναι που τα βοηθάει να νιώσουν συναισθήματα αποδοχής, αγάπης και ζεστασιάς.

Για κάποια μεγαλύτερα παιδιά, διότι παιδιά δεν σταματάμε να είμαστε για όσο νιώθουμε, η εποχή των χριστουγέννων είναι η καταλληλότερη για να βρεθούμε με ανθρώπους που ίσως είχαμε απομακρυνθεί. Γονείς, συγγενείς, φίλους σε κατάσταση πιο οικογενειακή. Καλές οι καθημερινές και εβδομαδιαίες έξοδοι, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα οικογενειακό τραπέζι. Καλό είναι, μετά από μια ηλικία, όπου το μυαλό αρχίζει και «πήζει» να σκεφτόμαστε πως πρέπει να απολαμβάνουμε τα άτομα που έχουμε δίπλα μας, γιατί ίσως του χρόνου να μην βρίσκονται εδώ. Γι' αυτό ας αφιερώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο σε αυτές τις μικρές στιγμές, τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. 

Υ.Γ εάν πρέπει να ζητήσω κάποιο δωράκι φέτος, θα ζητούσα όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες αγαπημένων προσώπων, καθώς και ΥΓΕΙΑ σε όλο το κόσμο.